De-a lungul timpului am folosit tot felul de metode de a face rost de muzica, de la download de pe DC++, napster, e-mule, kazza (old times) pana la download/convert de pe youtube sau download de pe torente.

Odata cu maturizarea mea ca si consumator de muzica au inceput sa apara si alte nevoi care nu mai erau satisfacute de metodele descrise mai sus.
Avand in vedere ca, pentru mine, la inceput a fost caseta originala (sincer sa fiu, partial originala dar asta e alta poveste) in ultimii ani am inceput sa ma intorc la radacini.

Am inceput sa ascult muzica de pe canalele oficiale de pe youtube (Tiesto channel rules), am incercat tot felul de proiecte de pe afara construite pe modelul freemium dar la un moment dat m-am plictisit sa tot caut proxy-uri pe care sa le folosesc.
Mi-a placut si initiativa Google Music dar nu prea am gasit ce-mi place mie.

Si uite asa ajungem la Zonga, un proiect al lui Sergiu Biris, despre care am aflat intamplator in urma cu cateva saptamani.

Zonga mi se pare un proiect foarte bun de care piata din Romania are nevoie. Si acest „are nevoie” se traduce prin foarte multe:

 • din punctul de vedere al consumatorilor: da, este nevoie de un serviciu de muzica, de calitate, intretinut si disponibil multi-platform; pretul este unul corect si platibil de multi
 • din punctul de vedere al altor antreprenori: utilizatorii se obisnuiesc cu acest model de business, se pot lansa astfel si alte proiecte pe acelasi model chiar daca au alt obiect de activitate
 • pentru industria muzicala: cred ca Zonga este cea mai buna metoda prin care creatorii de muzica de calitate isi vand creatiile

Felicitari! si abia astept sa fie deschis pentru toata lumea 🙂

3 comments
 • Sergiu Biris
  Posted on 7 mai 2012 at 8:28

  Multumim de feedback! 🙂 Vom reveni curand cu noutati

  Reply
  • Daniel Buca
   Posted on 7 mai 2012 at 8:31

   Cu placere 🙂
   Pe mine poti deja sa ma treci pe lista clientilor 😉

   Reply
 • Tom
  Posted on 20 iunie 2012 at 12:39

  Nu stiu ce are in plus de grooveshark, care de altfel este gratuit.

  Reply

Leave a comment