De 2 zile tot vreau sa scriu acest articol dar am vrut sa vad si alte reactii in blogosfera.
O reactia interesanta si destul de obiectiva mi s-a parut cea a lui Arhi dar tot am impresia ca au ramas cateva lucruri nespuse.

Inainte de toate as vrea sa fac o trecere in revista a celor mai recente emisiuni – concurs de talente din Romania.

Romanii au talent: am avut asteptari mari de la aceasta productie Media Pro dar pe cat de mari au fost asteptarile pe atat de mari au fost dezamagirile. Cred ca cel mai neplacut este faptul ca emisiunea s-a transformat dintr-un concurs de talente intr-o productie de imagine pentru ProTV iar acest lucru a umbrit toate aspectele pozitive ale acestei productii si, in acelasi timp, a compromis formatul pe plan local.

Vocea Romaniei: acesta este un format pe care nu l-am inteles, de care nu m-am putut atasa. L-am simtit ca o productie de casa a Media Pro-ului facuta doar pentru a face concurenta pentru X Factor. Nu stiu de unde au venit acei concurenti si daca nu era Brenciu in juriu nu cred ca m-as fi uitat vreodata.

Si uite asa ajungem si la X Factor unde vreau sa incep cu aspectele negative.
Din punctul de vedere al organizarii si al productiei tehnice X Factor s-a aflat mult sub cele de la Media Pro. Echipa de la Media Pro a fost mult mai bine pregatita pentru un show de o asemenea anvergura.
Si da, l-as fi preferat pe Brenciu in juriu la X Factor :).

Partile bune compenseaza, insa, toate aceste aspecte negative.
Concurentii au fost buni, au evoluat, selectiile au fost juste, greselile s-au reglat din mers.
Si mai important decat orice: oricare dintre cei trei ajunsi in finala puteau castiga fara ca eu, privitorul, sa ma simt in vreun fel inselat. Eram impacat, avand – in acelasi timp – favoritul meu, indiferent cine castiga dintre cei 3.

Acum hai sa vedem cine a castigat si cine a pierdut X Factor.

Alin Vaduva, marele favorit, a avut o infrangere asigurata de trupa Vank (despre care nici nu stiam ca mai exista).
Iulian Vasile a beneficiat de cea mai proasta alegere pentru trupa de duet. Au adus Mandinga care au cantat o piesa in care Iulian nu a putut canta.

Andrei Leonte a avut avantajul de a canta cu trupa Vama si a beneficiat de o super piesa.
Aceasta super piesa nu a facut altceva decat sa atraga simpatizanti dintr-un segment de telespectatori care, probabil, pana atunci nici nu votasera vreun concurent.
Acest val de simpatie generat de trupa Vama si piesa cantata impreuna cu Tudor Chirila i-au asigurat victoria lui Andrei Leonte.

——————

Sper ca Antena 1 sa invete din productia din 2011 si in 2012 sa-si faca treaba mai bine.

In rest: LA MULTI ANI! 🙂

Leave a comment