Scriam acum ceva timp despre alegerile prezidentiale si incercam sa fac o caracterizare a celor 4 candidati principali.
Observ acum ca in acea analiza l-am inclus pe Sorin Oprescu care a obtinut un scor de ~3,48% si nu l-am inclus pe Vadim Tudor care a obtinut un scor de ~ 5,39%.
Scorul obtinut de CV Tudor mi se pare incredibil de mare dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum.

Crin AntonescuScorul obtinut de Crin Antonescu este ~21% .
Un scor bun pentru PNL dar un scor mult prea mic pentru a-l vedea in turul 2.

Crin Antonescu, o mare speranta a luptei pentru normaliate in Romania in urma cu ceva timp, a reusit sa obtina un scor mult sub asteptari.
Oare de ce s-a intamplat asta?

1. Pozitionarea incerta: initial, Crin Antonescu s-a pozitionat anti-Basescu. In felul acesta a atras votanti si nemultumitii din PDL, si nemultumitii din PSD si indecisii; la un moment dat Crin Antonescu a schimbat strategia si a inceput sa atace pe toata lumea ca un caine haituit, lucru care a fost in contradictie totala cu campania bunului simt pe care incerca sa o faca.

2. Dezbaterea de vineri: cu doua zile inainte de alegeri a fost acea dezbatere Antonescu – Geoana – Basescu. Crin Antonescu a fost agresiv, in mod gratuit, a avut un discurs dezordonat, nu a spus nimic. Atunci el a pierdut cel mai mult. Un Antonescu cu un discurs calm si orientat pe solutii ar fi avut mult mai mult de castigat.

Sa speram ca Antonescu a invatat ceva din aceasta campanie si ca peste 5 ani se va prezenta altfel.

Ce ar trebui sa invete Crin Antonescu este urmatorul lucru: campania electorala pentru viitoarele alegeri incepe in momentul in care se inchid urnele la alegerile de acum. Cea mai buna campanie electorala sunt chiar faptele.
Mergand pe acest rationament am putea spune ca Antonescu si-a inceput noua campanie cu stangul, prin declaratia facuta la inchiderea urnelor, dar are 5 ani sa recupereze.

2 comments
 • sandokan
  Posted on 25 noiembrie 2009 at 1:24

  Citind pe twitter timpeniile pe care le spui, nu ma surprinde sa aflu ca-l vei vota pe geoana si ca, in fond iliescu a fost un tip cool in opinia ta. Doar esti fiu de securist, nu? 😉
  Hai, dormi mai departe.

  Reply
 • Daniel Buca
  Posted on 25 noiembrie 2009 at 1:31

  Sa stii ca imi plac foarte mult oamenii care se ascund in spatele unui nickname si nu au curajul sa-si asume propria identitate.
  Democratie inseamna, printre altele, si dreptul fiecaruia la opinie. Tu nu intelegi asta, tu si ceilalti ultrasi ai lui Base.
  E dreptul tau si ti-l respect; dreptul tau la mediocritate.

  Reply

Leave a comment