Scriam în urmă cu un an despre lansarea Jet.com și cum proiectul își propune să fie un Walmart al online-ului îmbinând calitatea serviciului de la Amazon cu prețul bun de la Walmart.
(Articolul poate fi citit aici: danielbuca.ro )

Un an și multe milioane mai târziu, iată că Walmart realizează că a pierdut destul de mult timp și că trebuie să reintre în luptă cu Amazon.

Mi-a plăcut mult unul din clipurile lor de lansare, cel cu Dinesh, așa că îl voi posta și aici:

Detalii despre tranzacția Jet.com – Walmart

Se zvonea deja de câteva zile dar comunicatul oficial a apărut pe 8 August ( link comunicat ). Inclusiv sumele zvonite au fost reale.

Suma oferită de Walmart este 3 miliarde USD în cash plus 300 milioane USD în acțiuni Walmart care vor fi plătite pe parcurs.

Este interesant de spus că valoarea de 3 miliarde USD este valoarea la care Jet.com se estima în urmă cu puțin timp, pregătindu-se să atragă o nouă rundă de investiții până la sfârșitul anului.

Mai multe informații despre Jet.com și Walmart

Walmart are 11.527 de magazine în 28 de țări și magazine online în 11 țări. Venituri de aproape 500 miliarde USD anul trecut și 2.3 milioane de angajați.

Jet.com, lansat anul trecut, este considerat una dintre cele mai inovative platforme de comerț online și una din companiile cu creșterea cea mai mare din US.

În fiecare lună, platforma de comerț online atrage 400.000 de noi cumpărători, procesând zilnic aproximativ 25.000 de comenzi.

Poate mai interesant decât alte detalii despre Jet.com este profilul clienților: millennials din mediul urban.
(millennials = persoanele care au acum vârsta între 18 și 34 de ani, un segment foarte atractiv pentru vânzători)

Ce urmează după achiziție

marc lore jet.comMarc Lore, actualul CEO de la Jet, va prelua conducerea ambelor platforme online. El va putea, astfel, să-și continue ofensiva împotriva Amazon.

Marc Lore și Amazon au un istoric împreună și aici fac referire la momentul în care Amazon a achiziționat Quidsi (Diapers.com, Soap.com, etc) după un lung război al prețurilor între cele două companii. Quidsi era o companie fondată de către Marc Lore.

LinkedIn Marc Lore: aici .

 

Comunicatul oficial Walmart: aici .

Leave a comment