Ingress este cel mai recent joc lansat de Google sau, ca sa prezint si varianta oficiala, de Niantic Labs, o companie sustinuta de Google si condusa de John Hanke.

Ingress este un Augmented Reality Multiplayer Game, un nou tip de jocuri care cred ca va cunoaste o mare dezvoltare in urmatorii ani.

Eu am primit invitatia Ingress in acelasi timp cu Costin, a durat aproape 1 luna de la momentul cererii de invite, dar sunt playeri din Ro care joaca de 2-3 saptamani.

Despre ce este vorba, pe scurt

Sunt doua factiuni, rezistenta si iluminatii, care lupta pentru controlul unor portaluri aflate prin oras, in locuri publice. Toate actiunile necesita o energie numita XM si care se poate culege ca de peste tot (mergand cu aplicatia deschisa pe strada).

Fiecare player porneste de la nivel 1 si, se pare, nivelul maxim este 8 iar actiunile in jurul unui portal sunt: hack (atac asupra unui portal, poate exista loot, cooldown la un atac de 5 minute),   incarcare (cu energie – XM), upgrade si link (legarea unor portaluri intre ele).

Situatia din Bucuresti este cam asa, acum:

Am trecut repede prin prezentarea jocului in sine pentru ca in contextul general nu reprezinta decat un detaliu, are o importanta mai mica.

De ce este Ingress important?

Sunt multe aspecte care ar trebui acoperite la acest capitol.

Pe de o parte, Ingress este un produs care se adreseaza unui segment din populatie care isi petrece viata in fata monitorului si, in acelasi timp, Ingress este o aplicatie care te scoate din casa. Mi s-a parut foarte interesant ca portalurile pe care le-am intalnit erau in parcuri 🙂 si am folosit prilejul sa mai respir un pic de aer curat.

Trecand peste aspectul legat de experienta personala trebuie sa ne gandim si la aplicatiile comerciale ale acestui mecanism.
Imaginati-va un portal in mijlocul unui showroom Altex, sau o serie de questuri care te plimba prin cateva locatii Subway. Sau daca un atac vine de pe un device Samsung sa aiba un boost de x%.

Plaja de aplicatii bazate pe aceasta tehnologie este imensa, beneficiile la fel si am vaga impresie ca Ingress este doar un experiment care ne pregateste pentru lucruri mult mai interesante.

5 comments
 • radu sorin
  Posted on 12 februarie 2013 at 15:02

  o invitatie cum pot sa primesc si eu? ca am trimis pe siteul celor de la ingress si vad ca nu mai primesc acel cod

  Reply
  • Daniel Buca
   Posted on 12 februarie 2013 at 15:09

   doar de la ei de pe site, dureaza minim 2 saptamani aprobarea (cam atat a durat la mine)

   Reply
 • Bohan
  Posted on 13 aprilie 2013 at 12:53

  Eu dau un invite, dar cu conditia de a juca pt Verzi, pt Enlightened.

  Reply
  • Claudiu
   Posted on 28 august 2013 at 20:03

   Vreau eu o invitatie te rog, chiar pentru Verzi aveam de gand sa joc.

   Reply
 • Andrei
  Posted on 25 octombrie 2013 at 16:28

  Pentru cei ce nu vor sa aștepte amar de luni.. Ma pot contacta pe email: macsimovici@gmail.com vând invitații cu 10euro. O zi buna va doresc

  Reply

Leave a comment