Romania, tara tuturor posibilitatilor.
Am ajuns in situatia in care, despre orice am vorbi, atunci cand vine vorba despre Romania ajungem la replica de mai sus. Bineinteles ca industria de online nu putea face exceptie.

O imagine de ansamblu

Cand privesti de sus aceasta industrie, in incercarea a-ti construi o imagine de ansamblu observi cu usurinta o prima anomalie: avem 110% experti plus inca 50% guru. Cu greu vei observa si un mic grup care nu reprezinta mai mult 1%. Ce fac oamenii din acel grup? Muncesc! Da, stiu, neinteresant.

Expertii pe care ii avem, acei 160% in total, au competente in tot ce s-a inventat, in tot ce s-a facut si in tot ce va urma, fara nicio exceptie.
Ei sunt atotcunoscatori, omniprezenti si fara de greseala.
Opinia lor, in general, se reduce la „e de rahat”.

Q: Ce parere ai de serviciul X?
A: E de rahat, n-o sa functioneze niciodata
Q: Ai citit articolul Y?
A: Pe ce site era? Pe Z? Ah, e de rahat, io daca stau intr-un picior si cu o mana in buzunar scriu unul mai bun.

Va suna cunoscut? Probabil ca da, intalniti astfel de dialoguri peste tot.

Traducere: ce ma deranjeaza

Ma deranjeaza ca la noi mai mult se comenteaza si mai putin se face. Si ma mai deranjeaza ca la noi este atat de usor sa arunci cu rahat in jur, fara nicio retinere si fara nicio repercusiune.
Si ma mai deranjeaza cersetorii de atentie! Se stiu ei care sunt. Tactica pe care o aplica este foarte simpla: arunca cu noroi in stanga si’n dreapta si evita cu talent mana care ii hraneste in acel moment.

Closing

Am ajuns in ultimul timp sa ignor din ce in ce mai multi indivizi si, din pacate, am ajuns sa ignor si oameni pe care, probabil, ar trebui sa ii citesc.
Astept, insa, momentul in care va fi nevoie ca o persoana sa-si demonstreze competentele inainte de a emite opinii, pana atunci incadrez genul asta de activitati la categoria „romanisme”.

One comment
  • Ce scriem pe blog? | Daniel Buca
    Posted on 10 martie 2010 at 10:18

    […] legat de Expertii din online-ul romanesc, multumesc pentru mailurile si mesajele de genul “Despre cine este vorba?” sau […]

    Reply

Leave a comment