De anul trecut au inceput sa apara si la noi aceste show-uri. Intai a fost Got Talent, anul asta a inceput si X Factor, Got Talent se continua si a mai aparut inca un format, The Voice.
Toate aceste show-uri sunt construite in jurul concurentilor si al talentului acestora.

Cateva articole foarte interesante despre aceste formate si modul in care sunt construite show-urile la noi si in tarile de origine puteti citi la RealMako aici, aici, aici si aici.
Dar nu despre formatul emisiunii sau echipele de productie vreau sa scriu acum. Eu vrea sa scriu despre ce se intampla in spatele ecranelor TV-ului.

Cry man

Ce se intampla: oamenii – normali, cu o viata normala, cu asteptari, dorinte si vise – urmaresc aceste emisiuni. Sunt momente, destul de dese, in care acestor oameni le apare o lacrima la coltul ochiului sau li se umezesc ochii. Acum depinde de fiecare om daca acea lacrima la coltul ochiului va deveni un siroi de lacrimi pe obraz sau nu …

De ce se intampla?

Explicatia, pe cat este de simpla pe atat este de dureroasa. In momentul in care suntem martori la confirmarea talentului cuiva ajungem, inevitabil si incontrolabil, sa ne confruntam cu proprii demoni.

Uneori realizam ca noi nu am fi avut curajul sa mergem in fata unei „sali” sa aratam cine suntem, alte ori realizam ca, poate, noi nu vom putea depasi niciodata statutul de anonim, oricat ne-am dori.
In alte situatii realizam noi ne-am ratat sansa de a ne afla pe scena vietii, in lumina reflectoarelor, si ca, poate, nici nu avem sansa de a ne afla vreodata in culise.

Faptul ca un concurent de la X Factor sau Got Talent reuseste sa-si infranga demonii si sa incerce sa stea in lumina reflectorului, chiar si pentru cateva momente, ne doare, ne doare atat de mult incat ne trezim cu o lacrima pe obraz care ne va mai lasa o rana in suflet.

Omul care plange la X Factor isi plange neputinta.

Cum putem depasi aceasta stare?

Evoluand! One step at a time.
In primul rand trebuie sa fim sinceri cu noi insine si sa ne constientizam temerile si dorintele.

Apoi trebuie sa invatam ce inseamna curajul si libertatea. Curajul de a ne infrunta temerile si libertatea de a lua deciziile pe care ni le dorim.

Aceasta stare, a omului care plange in fata televizorului la X Factor, a devenit o caracteristica a generatiei noastre si trebuie sa luptam pentru a scapa de asta.
Generatiile care vin dupa noi sufera de o cu totul alta problema: indiferenta si spiritul momentului dar despre asta voi scrie alta data.

Leave a comment