ProTV a facut o campanie interesanta, cum facea pe vremuri: #Yeslavot. Avem un landing page interesant, curat, fara o sustinere evidenta a unuia dintre candidati, arata bine.

Punctul central al campaniei pare sa fie indemnul de a iesi la vot pentru a alege raul cel mai mic, oricare ar fi acela. Haideti sa vedem indemnul lui Tudor Chirila, ca parte a campaniei, si comentam dupa.

 

 

Indemnul de a iesi la vot mi se pare un lucru laudabil, sustin de peste 10 ani ca trebuie sa votam si trebuie sa fim implicati in ce se intampla cu tara asta, inclusiv la nivel politic.

Singurul lucru cu care nu sunt de acord (din inregistrarea de mai sus) este indemnul la a vota „raul cel mai mic”. Cred ca este deja prea tarziu pentru a mai gandi in acest fel.

A vota „raul cel mai mic” este doar o alta forma de indiferenta, la un alt nivel. Este varianta in care ma duc sa votez, pot spune ca mi-am facut „datoria” iar daca am facut o alegere proasta atunci asta e, oricum am votat „raul cel mai mic”.

Eu cred ca am ajuns in momentul in care nu mai avem alternative, nu avem din ce sa alegem, am ajuns in momentul in care alternativa trebuie sa o cream noi si peste 3 ani sa votam „binele construit si sustinut de noi”.
Trebuie sa renuntam la atitudinea pasiva fata de tot ce ne inconjoara, atitudine care ne caracterizeaza de mult prea mult timp. Trebuie sa realizam ca nu putem obtine ce ne dorim de la altii, chiar trebuie sa si facem ceva pentru a misca lucrurile in directia pe care ne-o dorim.

Haideti sa lasam discutiile din pauza de cafea si comentariile de pe Facebook in care toti suntem experti in fotbal, politica, online sau mai stiu eu ce si haideti sa generam noi schimbarea, sa construim noi alternativa, sa facem astfel incat la urmatoarele alegeri sa votam „binele”, nu „raul cel mai mic”.

Eu sunt socio-liberal si am o proprie viziune despre cum ar trebui implementat social liberalismul in Romania. Nu ma simt reprezentat de nimeni din clasa politica in acest moment, si cred ca la fel sunt si multi dintre voi.

Sper ca peste 3 ani sa vorbim despre alegerea buna si nu despre „raul cel mai mic” asa cum facem de 25 de ani.

Leave a comment