Citeam astazi despre Artiklz care intra in private beta.
Artiklz este un serviciu care incearca sa elimine fragmentarea comentariilor, un agregator de discutii din social media.

Bineinteles ca nu am putut sa nu ma gandesc la uberVU care face cam acelasi lucru.

Serviciile nu sunt identice ca implementare ci doar ca scop.

Cateva observatii interesante la Artiklz:
– are un widget pe care pot sa il pun in blogul meu si care afiseaza comentarii de pe alte site-uri referitoare la articolul publicat de mine. In felul asta se construieste exact pe pagina articolului initial o conversatie cat mai completa.
– are mai multe functionalitati (follow badge, notifications, toolbar, bookmarklet) prin care ma pot abona la un blog si sa primesc notificari de la acesta pe im, email sau sms. Cred ca partea interesanta este ca imi trimite notificari si pe sms (atata timp cat ramane un serviciu gratuit) si pe im; in rest nu este mare lucru, pot sa fac asta si cu un rss reader.
– are un timeline de articole ale blogurilor pe care le urmaresc (accesibil dupa autentificare pe artiklz.com) dar in acest timeline nu apar si comentariile, ca sa le vad trebuie sa ma duc pe blogul respectiv. Imi pare ca acest timeline contrazice insasi scopul aplicatiei dar poate vor implementa widgetul de care va spuneam mai devreme si in propria lor aplicatie.
– au inceput proiectul in iulie 2008 (4 luni de atunci)

uberVU:
– sunt mult mai bine dezvoltati pe partea de urmarire comentarii/reactii la un articol.
– le lipseste acel widget de la Artiklz
– au inceput proiectul in decembrie 2008 (11 luni de atunci)

Daca iau in considerare durata de existenta a celor 2 proiecte cred ca Artiklz s-au miscat mult mai bine, daca nu tin cont de asta trebuie sa premiez uberVU pentru ca au identificat si exploatat mai bine nevoia de defragmentare a reactiilor la un articol.

N-ar fi mai bine sa avem ideile de la uberVU si ritmul de implementare al celor de la Artiklz? Sau poate si ritmul de implementare este influentat de volumul investiilor primite?

Leave a comment