Amazon încearcă de ceva timp să miște lucrurile spre livrarea comenzilor cu drone.

Serviciul lor de livrare cu ajutorul dronelor, numit Air Prime, promite livrarea unei comenzi oriunde în 30 de minute. Poate părea science fiction acum dar curând va deveni normalitate.

Amazon Prime Air în UK

Amazon anunță un parteneriat încheiat cu guvernul UK pentru a lansa un program pilot pentru testarea Prime Air.

S-a primit aprobarea să testeze operarea dronelor în următoarele condiții:

  • Se aprobă testarea zborului dincolo de aria vizibilă (unde drona nu mai poate fi observată cu ochiul liber și operatorii se bazează doar pe senzori) în zonele suburbane și rurale
  • Un singur operator pentru mai multe drone automatizate

Cum a apărut nevoia de drone

Livrarea comenzilor într-un timp optim a fost întotdeauna o probemă pentru orice retailer online. Perioadele de reduceri și de sărbători nu fac decât să amplifice această problemă.

Pentru a menține un nivel de satisfacție ridicat și pentru a nu mări timpul de livrare au trebuit sacrificate costurile. Astfel a apărut nevoia unei soluții alternative.

Prime Air s-a lansat in 2013 iar până acum nu au reușit să facă teste reale pe teritoriul Statelor Unite datorită reglementărilor destul de stricte.

Interesant este ca doar cu 7 zile înainte de anunțul guvernului britanic, în Reno, Nevada, 7-Eleven în parteneriat cu Flirtey (un startup dedicat livrărilor cu drone – flirtey.com ) au făcut un test de livrare cu o dronă, aprobat de FAA.

Pachetul livrat de 7-Eleven cu ajutorul celor de la Flirtey conținea: un suc, un sandviș, gogoși, cafea caldă și dulciuri.

Nici Alibaba nu rămâne în urmă, dronele lor deja fac zboruri de test deasupra Beijingului.

Cum arată o livrare cu drona

Hai să vedem un video de prezentare de la Amazon Prime Air.

Leave a comment