Amazon lansa anul trecut o secțiune de handmade pentru US ( link Amazon US Handmade ). Acum au anunțat că secțiunea de handmade pentru Europa ( UK, FR, DE și ES) va fi disponibilă în curând.

Amazon, noua secțiune de handmade și concurența

În piață exista și înainte de Amazon handmade un marketplace de handmade, Etsy. Echipa de la Etsy a reușit de-a lungul anilor să construiască o comunitate de artiști foarte importantă și a strâns un număr impresionant de clienți – peste 21 mil.

În urmă cu un an, când se lansa secțiunea de handmade în US, acesta era considerat ”the Etsy killer” dar uite că un an mai târziu Etsy este bine iar rezultatele financiare pe Q2 sunt peste așteptări.

Chad Dickerson, CEO Etsy.

We believe we are the best platform for creative entrepreneurs, empowering them to succeed on their own terms.  Etsy has a decade of experience understanding the needs of artists and sellers and supporting them in ways that no other marketplace can.

Etsy CEO, Chad Dickerson (LinkedIn)

Aceasta este declarația CEO-ului Etsy în ziua lansării Amazon handmade, unii spunând că această lansare este cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru Etsy.

De ce această afirmație? Deoarece până în acel moment nu exista un concurent real, nu exista o modalitate reală de a evalua serviciile oferite de Etsy pentru vânzătorii din platformă.

etsy handmade

Concurența nu se rezumă doar la Etsy, mai sunt și alte proiecte în Europa cu care sunt în concurență directă. Printre acestea putem aminti:

În teorie, Amazon vine cu un avantaj incontestabil, o bază de clienți de peste 300 mil. Pe lângă această cifră mai sunt, însă, și alte aspecte care trebuie luate în considerare.

Amazon are un comision de 12% pentru categoria de handmade și reține suma plătită de client până comanda este livrată, pe Etsy comisionul este de 3.5% iar banii sunt transferați clientului în momentul vânzării.

Vinde și tu

Secțiunea de handmade este una atipică dacă luăm în considerare celălalte secțiuni de pe Amazon. Audiența fiind diferită au încercat o abordare orientată mai mult spre artiști decât spre produs. Au adăugat inclusiv o nouă pagina de profil pentru vânzătorii din zona de handmade.

Pentru a vinde și tu pe în Amazon handmade Europe sunt câțiva pași prin care trebuie să treci:

  • Alegi marketplace-ul European în care vrei să vinzi
  • Completezi un formular
  • Adaugi detalii despre produsele pe care le vinzi
  • Aștepți să te contacteze în câteva săptămâni

Totul pornește aici: https://services.amazon.co.uk/handmade.htm .

 

Leave a comment